May 10, 2019

Devlet ücretlerinde artış:

Devlet ücretleri 1 Temmuz’da % 5,4 artacak. Mümkünse, başvuru sahiplerinin vize formlarını ve gerekli belgeleri sonuçlandırmaya odaklanmalarını öneririz. Bu tarihe kadar başvuruda bulunmanız mümkün değilse, şimdiden finanse etmeyi planlamaya başlayın, böylece başvurmanız gerektiğinde para sıkıntısı çekmezsiniz.

Bölgesel Avustralya:

Bölgesel Avustralya’ya göç konusundaki başvuru da artacaktır, bu nedenle bu alanlardaki potansiyel başvuru sahiplerinin bir avantajı olacaktır. Uluslararası öğrenciler, opsiyonlarını arttırmak için bölgesel üniversitelerinden birinde okumayı düşünebilirler.

Hazırlıklı olun:

Göçmenlik kotaları, 1 Temmuz’da sıfırlanarak 189, 190 ve 489 vize akışlarında yer açacak. 189 vizesi için davetiye almak her zamankinden daha rekabetçi, bu nedenle potansiyel başvuru sahipleri en kısa sürede bir EOI başvuru yapmalıdır.

Devlet ayrıca meslek listelerini 1 Temmuz’dan itibaren gözden geçirecek ve bazıları sadece kısa bir süre için açık kalabilecektir, bu nedenle bir EOI’yi 190 veya 489 vizesi için sunmaya hazır olmanız sizin yararınıza olacaktır.

Bu, gerekli belgeleri toplamak anlamına gelir; skills assessment, nitelikleri, kimlik belgeleri ve iş başvuruları.

Esnek olmayı unutmayanız:

Esnek ol Temmuz ayının ilki, geleneksel olarak Göçmenlik başvuru formlarında yapılan güncellemeler, yeni yasaların çıkarılması ve kontrol listelerinin yanı sıra ücret artışları gibi değişikliklerinin çoğunu yaptığı tarihtir. Maalesef, en iyi yapılan planların bile son dakika revizyonları olarak değiştirilmesi gerekebilir ve duyurulmamış değişiklikler bile olabilir. Başvuru sahiplerinin esnek olmalarını öneriyoruz; panik yapmayın ya da sadece öngörülemeyen bir şey yüzünden pes etmeyin – hala sizin için bir yol olabilir.

MARA’ya kayıtlı yetkili danışmandan tavsiye aliniz:

Avustralya’da göçmenlik danışmanlığını yalnızca, çalışma koşulları yasalarla belirlenmiş olan lisanslı Göçmen Ajansları verebilmektedir. Lisanlı Göçmenlik Danışmanları konusunda daha fazla bilgiye www.mara.gov.au den ulaşabilirsiniz.

Kayıtlı göç ajansları, standartları karşılamaları, Mesleki Ahlak Kurallarına uymaları ve göç yasası ve yöntemlerine ilişkin güncel bilgilere sahip olmaları gereken yetenekli kişilerdir. Ajansımız, göç yardımı sağlamak için sadece uygun kişilerin kaydolmasını sağlayan MARA’ya kayıtlıdır.

Hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi için lütfen bize ulaşınız:

TR:  Avukatımız Ceren Güney +90 212 800 79 11 | +90 546 946 3811| sydney@inteducation.com

AU: Yasal Kayıtlı Göçmenlik ve Yetkili Eğitim Danışmanımız Feriha Güney (MARN: 0960690 | QEAC: C102) +61 2 9232 7055 | +61 477 524 039 | sydney@inteducation.com

Avustralya Göç ve Eğitim Ajansı & IEA-A