September 25, 2018

Şimdi size sayacaklarımızın ortak bir yani var:

  • uçaklardaki her şeyi kayıt eden kara kutu,
  • ya da yüzbinlerce insan kurtaran penisilin,
  • ya da internetin böylesine yaygınlaşmasının nedenlerinden biri wi-fi,
  • biyonik kulak,
  • kalp pili,
  • uyku apnesi cihazı,
  • Google (maps) haritaları,
  • elektrikli matkap,
  • ultrasonu,
  • dünyada ilk kanser aşısı,
  • ya da araba kemeri.

Bunların hepsi Avustralya buluşu.

Nüfusu sadece 23 milyon olan, İstanbul kadar insanın yaşadığı bu ülke nasıl bu kadar yaratıcı olabiliyor?

Avustralya Ekonomisi 1.38 trilyon USD ile dünyanın en büyük 13. Ekonomisi.

Kişi başına 54 888 USD gelir ile ise dünyanın en refah 9. Ülkesi. (Luxemburg   USD 107,500 / İsviçre  USD 80,922  / Norveç USD 73,334 / İzlanda USD 70,228 / İrlanda USD 67,342 / USD  USD 59,578 / Katar USD 58,820/ Danimarka USD 55,939 / Avustralya USD 54,888 / Singapur USD 53,847)

Avustralya’da yasal olarak en yüksek saat ücreti açısından dünyanın en iyi birinci ülkesi: $18.93 ile dünyanın en yüksek minimum çalışma saati ücretine sahip olan ülkesi.

Norveç in ardından Dünyanın yaşanılası en iyi ikinci ülkesi Avustralya, ya da  Economist dergisinin yaptığı araştırmaya göre, 2018 yılı için dünyanın en yaşanılası ilk 5 yeri arasında 2 şehir var; Melbourne ve Sydney, ilk 10 yeri arasında 3 şehir var: Melbourne, Sydney ve Adelaide.

Eğitimi gelince Avustralya da 40 devlet 2 de özel olmak üzere 42 üniversite var.  Avustralya’nın 42 üniversitesinden 22 si Dünyanın İlk 400 Üniversitesi, tümü ilk 600 üniversite arasında.

Dünyanın en iyi ilk 100 üniversite arasında ise 8 Avustralya üniversitesi var. Yani Avustralya 300 milyon nüfuslu Amerika, 65 milyon nüfuslu İngiltere, 82 milyon nüfuslu Almanya’nın ardında 23 milyon nüfusu ve az sayıdaki üniversitesine rağmen dünyanın 4. Ülkesi durumunda.

Söz gelimi, Sydney Üniversitesi mezunlarının işe girişi alanında Avustralya da 1. sırada dünyada 5. Sırada Amerikan Üniversiteleri MİT, Stanford, UCLA , Harvard Üniversitelerinden sonar ki 5. Ülke. Bu Amerikan üniversitelerine ödeyeceğiniz ücretlerin %25’i oranında bir ücret ödeyerek hem de.

Dünya da yerel öğrencisine kıyasla en çok uluslararası öğrencinin eğitim aldığı ülke Avustralya. Avustralya da yaklaşık 650 bin öğrenci eğitim görmekte bunların 300 – 350 bini yüksek öğrenim alanında. Amerika’da da 700 bin uluslararası öğrenci eğitim görüyor ama Amerika 300 milyonluk ülke, Avustralya ise 25 milyon.

Avustralya sadece çok kaliteli eğitim vermiyor bunu Amerika, İngiltere gibi ülkelere göre çok daha ekonomik olarak veriyor. Buna ek olarak Avustralya da öğrenciler yasal olarak çalışma haklarıyla geliyorlar. Öğrenciler haftada 20 saat çalışıma hakkına sahiptir.  Yüksek lisans eşleri için ise bir sınırlama yok.

Eğitiminizin sonunda size 4 yıla kadar çalışıma izni veriyor.

Yeni mühendislik mezunlarına 18 aya kadar çalışıma izni veriyor.

Avustralya Göç Ajansı ile Avustralya’daki tüm üniversite, TAFE ve liselerine kayıt yapabilirsiniz.

Tabi bir de bunun göçmenlik kısmı var.

Yaklaşık son on senedir Avustralya her yıl 200,000 yakın göçmen alıyor. Bunun önemli bir bölümü vasıflı profesyoneller yada eğitimleri sonrası iş bulan, sponsorluk bulan ya da vasıflı göçmenlik koşullarını yerine getiren öğrencilerden oluşuyor.

Devletin yaptığı araştırmalar göre İngilizce dil seviyesi yüksek göçmenlerin %98’i ülkeye yerleştikten sonra ilk 6 ay içerisinde kendi dallarında iş bulabilmektedir.

Irkçılık göçmenlere karşı Avrupa ya da Amerika ya göre çok daha az bir oranda görülüyor.

Peki, Avustralya’ya göç etme hayalleriniz var ise, niçin bir göçmen danışmanı ile çalışmalısınız?

Avustralya’da tüm vize başvuruları, Göçmenlik Yasaları (Migration Act), Yasal Düzenlemelere (Migration Regulations) ve Kanun hükmünde Kararname diyebileceğimiz “Ministrial Instructions” ile yönetilmektedir. Bunlara ek olarak, İtiraz Mahkemeleri ve diğer mahkemelerin aldıkları kararlarda yasa hükmündedir. Dolayısıyla, tüm vize kategorileri için, tüm bu kategorilerde gelişmeleri ve değişiklikleri yakından takip etmek gerekmektedir.

Lisanslı Göçmenlik Danışmanının, bu konularda sürekli kendini geliştirmesi zorunludur. Bu da, başvuracağınız vize kategorisinde en son bilgilere en hızlı şekilde ulaşmanız anlamına gelecektir. Ayrıca, vize başvurusunu değerlendiren görevlinin yasa ve yasal düzenlemelerle, Kanun Hükmünde kararnameler çerçevesinde, başvuruda nelere dikkat etmesi gerektiğini açıklayan belge olan, kısaca PAM olarak bilinen, “Policy Advisory Manual” belgelesin, Göçmenlik Danışmanları ulaşabilmektedir. Bu da başvurunuzun çok daha detaylı ve istendiği gibi yapılmasında özel bir önem taşımaktadır. Dolayısıyla, konuya hakim bir lisanslı Göçmenlik

Danışmanı ile çalışmanın başvurunuzun kapsamlı ve doğru bir şekilde yapılmasında önemli katkısı olacaktır.

Ajansımız bünyesinde Resmi Eğitim ve Göçmen Danışmanımız (QEAC C102|MARN 0960690) Feriha Güney ve Avustralya Devleti’ne bağlı Avukatımız Ceren Güney Kayıtlı Göçmenlik Ofisi olarak, mesleki etik çerçevesinde, göç yasa ve yönetmeliklerine uygun, güncel bilgilere sahip olarak 30 seneyi aşkın tecrübe, Avustralya’da almış oldukları eğitim ve çalışma deneyimlerine dayanarak, bütün işlemlerinize en başından yerleşme aşamasına kadar her türlü hizmeti sağlamaktadır.

İletişim: +90 546 946 38 11 | +90 535 868 78 39 | sydney@inteducation.com.

Avustralya Göç ve Eğitim Ajansı & IEA-A