August 27, 2019

Yeni Mezun Mühendis (Skilled–Recognised Graduate Visa (subclass 476)) vizesi Türkiye’deki bir çok üniversiteden yeni mezun mühendislere Avustralya’da 18 aya kadar çalışmaları için özel bir vize olanağı sunmaktadır. Bu vize sonrası eğer çalıştığınız kurum sizi sponsor olursa ve diğer gerekli koşulları sağlamanız halinde sürekli kalış vizesi ve sonrasında vatandaşlık olanaklarını da kendinize sağlayabilirsiniz.

18 aylık çalışma vizesi olan yeni mühendis vizenin koşullar şöyledir:

  • Ana başvuru sahibi, teslim tarihinde 31 yaşın altında olmalıdır.
  • Aşağıdakilerden birini göstererek, İngilizce dil yeteneğinizin kanıtlandığını ortaya koymalısınız:
    • IELTS (Academic veya General): Ortalama 6 ve en az 5 her grupta; veya
    • Mesleki İngilizce Test (OET): Her gruba B Geçiş; veya
    • Pearson (PTE Academic): Toplamda ortalama 50, her grupta en az 36; veya
    • TOEFL iBT (İnternet Tabanlı Test): Toplam 64 puan, en az 4, Dinleme ve Okuma ve en az 14 Yazı ve Konuşma; veya
    • Cambridge (CAE): Her bir grupta en az 154 olmak üzere toplam 169 ortalama.
  • Mezun olduğunuz tarihten en fazla 2 yıl sonra başvuru yapabilmektesiniz.
  • MÜDEK ya da ABET tarafından akredite edilmiş üniversite mezunları

Yeni Mezun Vizesi (Skilled–Recognised Graduate Visa (subclass 476))

Önceleri “Avustralya’nın tanıdığı” sadece 4 Türk Üniversitesinin (ODTÜ, BOĞAZİÇİ, BİLKENT ve İTÜ) bulunduğu kabul edilen mühendislik fakülteleri listesi yakın zamanda güncellenen anlaşma sonucunda, bir çok Türk Üniversitesini  kapsar hale getirilmiştir.

Eğer okuduğunuz Üniversite ve bölümünüz yeni listede bulunan ABET veya MÜDEK listelerinde ise ve gerekli diğer koşulları sağlamanız durumunda bu yeni mezun mühendis çalışma vizesine başvurabilirsiniz.

 

Üniversite ve bölümünüzün onaylı listede olup olmadığını aşağıdaki listelerden kontrol edebilirsiniz:

Bu vizeyle yeni mezun mühendisler Avustralya’da bu hakları sahip olacaktır:

  • Tam zamanlı çalışma
  • Eğitim görme
  • Eşlerini yanında Avustralya’ya götürme
  • Başka vizelere Avustralya’da başvuruma
  • 18 ay süresince sınırsız giriş-çıkış seyahat etme

Bu vize General Skill Migration (Nitelikli Göçmenlik) kategorisinde başvuru yapmak isteyen ama yeterli puanı tutturamayan adaylar içinde gerekli koşulları sağlıyorlarsa uygun olabilir.  Böylece henüz nitelikli göçmenlik kategorisindeki sürekli kalış sağlayan vizeler için yeterli baraj puanı tutturamayan kişiler için Avustralya’da yaşadığı süre boyunca bu eksik puanların tamamlanması için değişik olanaklar sunmaktadır.

Örneğin yeterli iş tecrübeniz yok ise kendi mesleğinizde bir iş bulup çalışarak “iş tecrübesi” ile ilgili kriteri sağlayabilirsiniz, böylece “Avustralya iş tecrübesi” kriterinden +5 puan daha alabilirsiniz. ya da iş vereniniz, dilerse size gelecekte Avustralya’da çalışmaya devam edebilmeniz için sponsorlukta bulunabilir.

Lisanslı göçmen danışmanımız Feriha Guney (Registered Migration Agent MARN 0960690) ve Avukat Ceren Guney tarafından  yukarıdaki kriterleri sağlayan mezunların dosyalarını profesyonel ve eksiksiz bir şekilde hazırlamaktadır. Bu alanda yapılan tüm vize başvurularımız 100% başarıyla sonuçlanmış olup, Avustralya’da ve Türkiye’deki ofislerimizle, bizim ile çalışmak istediğiniz taktirde, tüm bu süreçte, gereken her zamanda yanınızda olacağımızı belirtmek isteriz. Bizimle çalışmanız durumunda, başvuru sürecine ek olarak, Avustralya’ya yerleşme aşamasında da desteğimizi sürdürmekteyiz:

  • Avustralya’daki geniş çevremiz ile, Avustralya’da ki bulunduğunuz süreci verimli bir şekilde kullanabilmeniz için yardımcı olup destek vermekteyiz,
  • İş bulmanız konusunda yardımcı olup destek vermekteyiz,
  • Avustralya’ ya yerleşme sürecinizde hayatınızı kolaylaştıracak her türlü güncel ve pratik bilgi talebiniz doğrultusunda bilgilerimizi paylaşıyoruz.

Yetkili danışmanlarımız Av. Ceren Güney ve Feriha Güney, Registered Migration Agent MARN 0960690 ulaşmak için +90 212 800 79 11 | +90 546 946 38 11 | sydney@inteducation.com.

Avustralya Göç ve Eğitim Ajansı